12:44
Акваген - витамин О
  Сьогоднішній освічений читач відразу ж скаже: "Такого вітаміну немає в природі". І матиме слушність. Але коли він загляне в таблицю Менделєєва, то побачить, що літерою "О" позначений елемент, який справді належить до категорії vіta, бо без нього наше життя неможливе. Це кисень, нестача або відсутність якого в повітрі призводить до гіпоксії - найруйнівнішої хвороби нашого часу.
  Про кисень ми заговорили ще й тому, що кількість його в земній атмосфері зменшується кожні десять років приблизно на 0,5 відсотка. За останні 200 років Земля втратила його майже 11 відсотків. І це, зрозуміло, не межа. Одна з найповажніших причин цього - бездумне знищення лісів та зелених насаджень у всьому світі (до речі, в Україні за останнє десятиріччя діяльність ділків-скоробагатьків у цьому напрямку набула нечуваного розмаху), забруднення атмосфери автомобільними й промисловими викидами. Погана вентиляція будинків, незадовільна конструкція обігрівачів, надмірна ізоляція приміщень з метою збереження тепла обмежують доступ свіжого повітря в помешкання, породжуючи хронічну кисневу недостатність. Підсовує свій глек на капусту й надмірне вживання антибіотиків та синтетичних ліків. А переповнює чашу зла масове куріння, брудна хвиля якого накрила навіть жіноцтво, в тому числі і підлітків. Закон, який забороняє палити в службових приміщеннях та громадських місцях, як і багато інших корисних законів, не виконується. 
  Нині, у вік інформаційної революції, старе й мале годинами непорушно сидить перед телевізором або комп'ютером, які заміняють їм інтелект і переносять у віртуальний світ, переповнений психічними й психіатричними симптомами. Малорухомий спосіб життя, у школярів зокрема, - пряма дорога до хвороб і недостатньої оксигенації крові. За таких умов про довголіття не варто й мріяти. 
 З усіх живильних продуктів клітинам нашого організму найпотрібніший кисень. Причиною кисневої недостатності часто є неправильне харчування. Це буває тоді, коли людина вживає продукти, в яких мало кисню. Наприклад, жири, в яких кисню міститься лише 10-15 відсотків, тоді як, скажімо, у вуглеводів - понад 50 відсотків. Корисними в цьому разі будуть овочі, горіхи, цільне зерно. При перетравлюванні їжі швидкого приготування, яка багата жирами й м'ясом, утворюються отруйні речовини, що призводить до розширення капілярів, які пропускають у клітину токсини, шлаки тощо, а от доступ для кисню затрудняється. А брак кисню спричиняє різкі порушення в клітинах, що нерідко призводить до незворотних змін їхньої структури й функцій. Якщо на клітинному рівні кисню немає, то будь-які життєві процеси неможливі. Щоб кисень без перешкод потрапляв до клітини, потрібно підтримувати певне середовище в позаклітинній рідині, склад якої регулюється організмом з високою точністю. Це середовище повинне мати необхідний баланс рідини, мінералів і електролітів, білків, осматичного тиску, кислотно-лужного співвідношення тощо. Будь-яке порушення цього балансу виливається в кисневу недостатність клітин. Це і є причиною більшості захворювань та їх ускладнень.   
  Появу кисневого голодування (гіпоксії ) зумовлюють дуже багато причин. Вона може бути гострою, навіть миттєвою (кілька секунд) і хронічною. Остання розвивається при слабкості серцевої діяльності та недостатньому кровопостачанні тканин. Особливо чутлива до цього нервова система. При повному припиненні подачі кисню вже через 2-3 хвилини в корі великих півкуль головного мозку з'являються ознаки глибоких порушень. Недостача кисню призводить також до зміни електромагнітних показників, зменшення мембранного потенціалу клітин і як наслідок - до порушення балансу мінералів у цілому. У цій ситуації не дивина з'ява артриту, артрозу, остеопорозу, катаракти, атеросклерозу і т. ін. Брак кисню є причиною будь-якого болю. Чим більша недостача кисню, тим він сильніший.
  Постачання киснем клітин дає їм енергію і здатність до біологічної регенерації. Чим раніше після перенесеного захворювання людина почне рухатись, чим більше кисню буде в повітрі, яким вона дихає, тим швидше настане одужання.
  Кава, чай, прохолоджувальні напої, м'ясо сприяють накопиченню в організмі надлишку кислот. На їх нейтралізацію серед інших речовин потрібен і кисень. При його нестачі в клітинах можуть настати глибокі порушення обміну речовин, а це одна з першопричин усіх хвороб.  
  Тож не дивно, що людство з давніх-давен користувалося різними способами насичення організму киснем. В екстремальних ситуаціях застосовувалося штучне дихання, непрямий масаж серця тощо.  
  Сьогодні для цього створено чимало різних апаратів для штучної вентиляції легенів. Для кисневої терапії застосовують медичний кисень, який містить 99 відсотків кисню і один відсоток азоту, інших домішок не допускається. Але слід пам'ятати, що кисневу терапію можна застосовувати тільки під наглядом лікаря. Передозування кисню таке ж небезпечне, як і його нестача.
  Сьогодні одним з видатних досягнень фармакологічної науки вважається створення так званого стабілізованого кисню. З його застосуванням з'являється можливість виліковувати тяжкі захворювання і запобігати їхньому виникненню. Стабілізованим називають кисень, зв'язаний з іншою молекулою, яка транспортує його в потрібне місце і запобігає розпаду та зникненню. Кисень давно намагалися зв'язати з молекулою солі в такій формі, щоб він зберігав ті самі властивості, що й кисень повітря. Кілька десятиліть тому були випущені перші сполуки зі стабілізованим киснем. Вони використовувались НАСА в програмах освоєння космосу. Сьогодні такі сполуки знаходять дедалі ширше застосування в медичній практиці.
  Стабілізований кисень не має токсичного впливу на людину. В організмі він перетворюється на хлористий натрій (кухонну сіль) і окис натрію. Останній долучається до запасів цієї сполуки, які вже є в організмі. Кисень, який благотворно діє на людський організм, водночас є смертельним для багатьох мікроорганізмів, які живуть в анаеробному середовищі (без присутності кисню). Такі мікроорганізми - бактерії, віруси тощо - часто спричиняють різні захворювання.
  Стабілізований кисень можна використовувати як ефективний засіб очистки води. Наші джерела водопостачання забруднені отруйними хімічними речовинами, містять у собі бактерії, інші хвороботворні організми. Часто, навіть пройшовши, згідно зі стандартом, відповідну очистку, така вода залишається непридатною для пиття.  Стабілізований кисень затримує ріст бактерій, вірусів, грибів, простіших паразитів, гельмінтів і їхніх личинок. Як показав досвід, досить лише трьох крапель стабілізованого кисню на літр води, щоб за три хвилини знищити кишкових паразитів, п'яти крапель досить, щоб припинити ріст усіх видів бактерій. Вода зі стабілізованим киснем з розрахунку десять крапель на літр може зберігатися близько року.
  Регулярне вживання стабілізованого кисню допомагає відновлювати клітини при стресах, адаптуватися до зміни умов перебування (наприклад, при тривалих перельотах), зняти гостру алергічну реакцію, зокрема й напад астми. Використовують стабілізований кисень і при консервації продуктів харчування, запобігаючи росту анаеробних бактерій. Якщо на літр молока чи соку додати 5-10 крапель згаданого кисню, то продукт зберігатиметься в холодильнику близько місяця.
  Уже близько 20 років стабілізований кисень з успіхом використовують як добавку до води чи соку для вагітних жінок. Така доза цілком достатня для матері і плоду. Є багато повідомлень про успішне лікування цим киснем інфекційних захворювань, гельмінтозів, імунодефіцитних станів, захворювань серцево-судинної системи, органів дихання, травлення , нервової системи (епілепсія, хвороба Альцгеймера та інші види порушень пам'яті ). Фактично немає такої медичної галузі, де б не застосовувався стабілізований кисень.
  У нашій розмові про стабілізований кисень особливої уваги заслуговує рак і лейкоз. Як відомо, ракові клітини в аеробному (багатому киснем) середовищі не розмножуються. Річ у тім, що ракові - це колишні здорові клітини, які через брак у них кисню заради продовження власного життя "відмовилися" розмножуватися в аеробному середовищі і перейшли в анаеробне, де почався їхній поспішливий ріст. Коли ж кров забезпечити належною кількістю кисню, останній проникає в клітини і стримує їхній неконтрольований поділ. Внаслідок цього ракові клітини гинуть або знищуються імунним захистом. Щоденним вживанням стабілізованого кисню можна стримати ріст ракових клітин і одночасно сприяти росту здорових клітин і крові, і тканин, зокрема й при лейкозах. 
 
  У медичній практиці найчастіше використовується одна з багатьох форм стабілізованого кисню - Акваген. Він цілком безпечний, нетоксичний і повністю задовольняє надзвичайно важливу потребу організму - забезпечення киснем. Для внутрішнього вживання Акваген рекомендується в дозі 10-30 крапель на склянку води 3-4 рази на день за 20 хвилин до їди або за півтори години після неї. Але з соками Акваген вживати не слід, Стабілізований кисень переважає багато ліків за простотою використання і цінністю впливу на організм.

Галина Навроцька,
заслужений лікар України, кандидат медичних наук

Категория: Новые подробности | Просмотров: 2038 | Добавил: vitaline | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]